Skip to main content
!!! Wij blijven heel de zomer geopend !!!
               
         Opgelet zaterdag 10/08/2024 uitzonderlijk gesloten vanaf 12uur vanwege Triatlon Sterke Peer.
                   Enkel gesloten van 12/08/2024 tot en met 15/08/2024
 

Home

                                            GroeneBoerderij LOGOslogan 01                                                                                                                    Voorkant Winkel                                                        raf met big

Geïntresseerd in de nieuwsbrief? Informeer er naar in de winkel of stuur een mailtje naar ons (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Opgelet!

- Tijdelijk geen Kalfs te verkrijgen. Voor meer informatie vraag ernaar in de winkel of neem contact op met ons.

Wie zijn wij?

Een introductie

De Groene Boerderij is een biologisch landbouwbedrijf dat biologische varkens kweekt en vlees, zowel eigen gekweekt varkensvlees als rundsvlees, kalfsvlees, lamsvlees, kippenvlees, enz. van andere bioboerderijen, rechtstreeks aan de consument verkoopt. Na een lange speurtocht naar een verantwoorde landbouwmethode hebben wij in 2002 de stap naar de biologische landbouw gezet.

 

In april 2003 erkende en certificeerde het controleorganisme BLIK (tegenwoordig TUV Nord Integra) De Groene Boerderij als biologisch bedrijf.

 

In de loop van de jaren steeg de vraag naar biologisch vlees en is deze activiteit dan ook sterk uitgebreid.

 

Ook in de gastronomie vindt ons vlees stilaan maar zeker zijn weg. Zowel hobbykoks als topkoks waarderen ons vlees om zijn zuiverheid, malsheid en authentieke smaak.

 

Maak kennis met onze Pubentesvarkentjes!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag van dichterbij met onze boerderij kennismaken?
Wil u graag onze Pubentesvarkentjes in levende lijve zien ronddartelen in de weide?
Wil u meer informatie over hoe wij werken en waarom wij dat op deze manier doen?
Kom dan zeker in het najaar naar onze opendeur! (exacte datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt)
Voor meer informatie kan u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                     varken in modderpoel                           DSC 1324

Wat doen wij?

Al voor de omschakeling naar biologische landbouw zochten we naar een eerlijke landbouwmethode waarin respect voor natuur, dier en mens centraal staat. Onze stallen zijn aangepast aan de noden van onze dieren. Al onze varkens beschikken over een ingestrooide binnenruimte, een buitenruimte, ruwvoer en hebben een kans om te wroeten.

                                                      

Zoals op elk biologisch landbouwbedrijf werken wij zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Voederbesparende of preventieve antibiotica zijn eveneens taboe. Het gekweekte vlees wordt rechtstreeks aan de consument verkocht en is de beste garantie voor eerlijk, gezond en smakelijk vlees. Om deze rechtstreekse verkoop zelf te kunnen realiseren, en zo de controle te hebben over het gehele verwerkingsproces, heb ik de opleiding slager, spekslager gevolgd, en met succes volbracht. Ondertussen heeft onze oudste zoon ook zijn diploma slager, spekslager behaald en werkt ook hij volop mee in onze winkel.

                                     

Door te kiezen voor specifieke varkensrassen, en lijnen binnen deze rassen, hebben wij een “eigen varken” ontwikkeld dat uitmunt in malsheid, sappigheid en smakelijkheid. Samen met een zo natuurlijk mogelijke bedrijfsvoering heeft dit geleid tot een zeer gezond en sterk varken. Wij hebben ons eigen gekweekt varkensras de naam “Pubentes varken” gegeven. Pubentes is het latijns voor sappig en dit is ook waarin ons varkensvlees uitmunt, sappigheid, malsheid en smakelijkheid.

 

In de loop van de jaren is op vraag van de klanten ons assortiment uitgebreid met rund-, kip-, kalkoen-, kalfs-, lamsvlees en meerdere soorten fijne vleeswaren. Alles vanzelfsprekend gecertificeerd biologisch, rechtstreeks van eigen boerderij, of zo veel mogelijk van andere biologische boerderijen. Met enige fierheid kunnen wij dan ook zeggen dat wij naast een gecertificeerd biologisch landbouwbedrijf, ook gecertificeerd zijn als biologische slager.

 


Hoe bij ons kopen?

In onze boerderij winkel kan je terecht voor een ruim gamma aan lokale en andere producten

In onze winkel is natuurlijk ons biologisch vlees te verkrijgen, maar hiernaast ook tal van andere biologische producten. Wij bieden een assortiment van groenten, fruit, zuivel, kazen droogwaren, dranken, vegetarische producten, enz. Alles, net zoals ons vlees, biologisch.

                                                           

Onze openingsuren zijn:
- Maandag, dinsdag en woensdag van 09.00 u tot 18.00 u
- Vrijdag van 09.00 u tot 18.00 u
- Zaterdag van 09.00 u tot 16.00 u.
- Donderdag, zon- en feestdagen gesloten